Курсове за деца и ученици

Обучението по английски език за деца и ученици се провежда в езиковите центрове на Училища ЕВРОПА® в страната или в изнесените езикови кабинети в детски градини, в държавни и общински училища.

Обучение за деца
Обучение за ученици след 5 клас и гимназиален курс

Езикови курсове за деца от предучилищна възраст и 1- 4 клас

Обучението по английски език за деца през учебната година се провежда от 1 октомври до 31 май. Заниманията са два пъти седмично, в удобно за децата и родителите време. Децата учат в малки групи, в модерни класни стаи с интерактивна среда. Опитните ни преподаватели използват оригинални учебни системи и съвременна методика, включваща езикови игри, практически занимания и изпълнение на творчески задачи.

При записване се провежда събеседване с родителя и детето, за да се определи подходящото ниво за обучение. Ето примерни нива по английски език за деца и ученици според възрастта: 

 • Английски език за деца от детски градини – Ниво Junior - J0
 • Английски език за деца от предучилищна възраст – Ниво Junior - J1
 • Английски език за деца в 1 клас – Ниво Junior - J2
 • Английски език за деца 2-4 клас –Ниво Primary – P1 или P2
 • Английски език за ученици 5-12 клас - Нива S1, S2, S3, S4, S5.

Обучението по английски език е съобразено с възрастовите особености на децата, с техния общ езиков и житейски опит. Децата активно участват в учебния процес и се запознават с чуждия език като друг код за общуване. Поставят се основите на овладяването на английския език, като у децата се развиват уменията слушане, говорене, четене и писане, и се възпитава усет към езика.

Провежда се текущ контрол чрез тестове по международни стандарти. Крайната цел е достигане на сертификатните класове и успешно полагане на международно признати изпити.
Успешно завършилите получават сертификат за съответното ниво от ЕСЕТ и ICC-The International Language Association, съгласно Общата европейска езикова рамка, Europass езиков паспорт и/или Европейско езиково портфолио.

Внимание! Завършилите ниво Primary – P2, които се регистрират за изпит за сертификат на Кеймбридж, получават безплатна подготовка за явяване на теста за първото ниво на изпитите  Pre A1 Starters на Cambridge Assessment English, както и достъп до специално подготвените секции за самоподготовка в e-learning платформата ни „Училища ЕВРОПА+”.

НОВО! Програма „Училища ЕВРОПА+” - до 150 допълнителни часа безплатна онлайн подготовка за всички наши ученици.

Езикови курсове за ученици от 5 - 12 клас

Целогодишно и интензивно комуникативно обучение в интерактивна среда по различни схеми в зависимост от възрастта и нивото.

Езиковото обучение е съобразено с възрастовите особености и интереси. Развиват се езиковите умения слушане, говорене, четене и писане. Провежда се текущ контрол чрез тестове по международни стандарти. Крайната цел е достигане на сертификатните класове и успешно полагане на международно признати изпити.

Сертификатната подготовка включва конкретна работа по отделните компоненти на изпита, както и занятия с практически тестове по формата. Преди регистрацията за изпита се прави Пробен тест, който се организира при реални условия и администриране, симулиращи самия изпит.

Обучението се води от висококвалифицирани преподаватели по оригинални учебници и помагала, с аудио- и видео-периферия и мултимедийни продукти.

Успешно завършилите получават сертификат за съответното ниво от ЕСЕТ и ICC-The International Language Association, съгласно Общата европейска езикова рамка, Europass езиков паспорт и/или Европейско езиково портфолио.

Схемата на обучението по английски език за ученици включва:

 • Ниво Secondary – S1. Ниво по Общата европейска езикова рамка A1 Elementary
 • Ниво Secondary/Young Adult – S2/A1. Ниво по Общата европейска езикова рамка A1+ Breakthrough
 • Ниво Secondary/Young Adult – S3/A2. Ниво по Общата европейска езикова рамка A2 Waystage
 • Ниво Secondary/Young Adult – S4/A3. Ниво по Общата европейска езикова рамка B1 Threshold
 • Ниво Secondary/Young Adult – S5/A4. Ниво по Общата европейска езикова рамка B2 Vantage

Влизането в отделните нива се установява се с входящ тест.

Внимание! Завършилите нива S1 и S2, които се регистрират за изпит за сертификат на Кеймбридж, получават безплатна подготовка за явяване на теста за изпитите A1 Movers и A2 Flyers на Cambridge Assessment English, както и достъп до специално подготвените секции за самоподготовка в e-learning платформата ни „Училища ЕВРОПА+”.

Внимание! Завършилите нива S3 и S4, които се регистрират за изпит за сертификат на Кеймбридж, получават безплатна подготовка за явяване на теста за изпитите A2 Key for Schools и B1 Preliminary for Schools на Cambridge Assessment English, както и достъп до специално подготвените секции за самоподготовка в e-learning платформата ни „Училища ЕВРОПА+”.

НОВО! Програма „Училища ЕВРОПА+” - до 150 допълнителни часа безплатна онлайн подготовка за всички наши ученици.

Как да се запишете?

 1. Обадете ни се, пишете ни или елате на място в учебния център във вашия град – ще го намерите в УЧЕБНИ ЦЕНТРОВЕ.
 2. Ще Ви направим входящ тест за установяване на ниво на езиковите умения и ще обсъдим с Вас, кое е най-подходящото за нуждите Ви обучение.
 3. Ще попълните необходимите формуляри за записване, с което ще дадете начало на нещо полезно за Вас или Вашето дете за цял живот! Изпратете ни запитване чрез контактната форма и ние ще се свържем с Вас, за да Ви дадем детайлна информация и конкретни предложения.

КОНТАКТНА ФОРМА

попълнете полето
невалиден e-mail
попълнете полето
Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail