Сертификати на Кеймбридж

Подготовка и провеждане на изпитите за сертификати на Cambridge English

Международно признатите сертификати на Кеймбридж отварят нови възможности за младите хора на България - да завършат престижни университети, да имат блестящо кариерно развитие и по-добър живот като цяло.

Училища ЕВРОПА® са оторизиран център BG015 ECET-Europe Schools за изпитите на Cambridge English при Университета Кеймбридж.

Учебните центрове на Училища ЕВРОПА® в страната са удостоени със статут Exam Preparation Centre (Център за подготовка за изпити) на Cambridge English.

За постигнати високи резултати Училища ЕВРОПА® са отличени с Европейски езиков знак за качество и иновативни практики от Европейската комисия.

    • Над 90% успеваемост на изпитите на Кеймбридж.
    • Квалифицирани учители и мотивиращ учебен процес.
    • Mодерна образователна среда. 

Лятна изпитна сесия за сертификати на Кеймбридж 2024

Информация за подготовка, регистрация и явяване на изпитите намерете в сайта ни EXAMS.BG или на място, в УЧЕБНИТЕ ЦЕНТРОВЕ на  Училища ЕВРОПА®  в страната.


Не пропускайте новата инициатива на Училища ЕВРОПА - Програма +100!Присъединете се към семейството на нашите близо 10 000 възпитаници, положили успешно изпитите на Кеймбридж!

Заемете мястото си сред най-добрите в света с новите бонуси по Програмата „+100” за обучаемите в сертификатните нива на Училища ЕВРОПА®  

Какво включва Програма „+100”?

+ 100 часа работа във виртуална среда в нашата платформа под формата на:

 • Онлайн практикум за изпитите на Cambridge Assessment English
 • Тестове и упражнения за изпитите
 • Дигитални книги за допълнително четене на вашите компютри, таблети или смартфони

Изпитите, за които можете да се подготвите и явите при нас, са:

 • За децата от III до V класPre A1 Starters, A1 Movers, A2 Flyers, познати още като Young Learners English /YLE/.
 • За ученицитеA2 Key for Schools (KET for Schools) и B1 Preliminary for Schools (PET for Schools).
 • За учениците от гимназиалния курс и възрастнитеA2 Key (КЕТ), B1 Preliminary (PET), B2 First (FCE), C1 Advanced (CAE)C2 Proficiency (CPE).

Научете повече за изпитите:

YLE
A2 Key (KET)
B1 Preliminary (PET)
B2 First (FCE)
C1 Advanced (CAE)
C2 Proficiency (CPE)

YLE – Първи сертификати, които мотивират децата по пътя им в усвояването на езика. Изпитите тестват четирите езикови умения, представени в три раздела: Слушане, Четене и Писане, Говорене и са с различна продължителност за трите нива. Всички явили се получават сертификат, който удостоверява с щитове какво могат да правят децата. Това има положителен ефект върху тях и засилва тяхната мотивация да учат. Опитът, който придобиват, премахва страха от изпитването. В същото време, така родителите могат да следят прогреса на децата си.

На изпита Pre A1 Starters могат да се явят деца, завършили ниво Р2 в Училища ЕВРОПА®.

На изпита A1 Movers могат да се явят ученици, завършили ниво S1 в Училища ЕВРОПА®Той е на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка.

На изпита A2 Flyers могат да се явят ученици, завършили ниво S2 в Училища ЕВРОПА®. Той е на ниво А2 от Общата европейска езикова рамка.

Още...

A2 Key (познат преди като КЕТ – Key English Test) - Показва способност за общуване на езика в ежедневни ситуации и е добра основа за усъвършенстване. Дава възможност за работа, обучение и пътуване. Съществува в два варианта: A2 Key за възрастни и A2 Key for Schools за ученици. Разликата между двата варианта е единствено в съдържанието и темите, които са подбрани според възрастта. Изпитът тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в три изпитни части: Reading and Writing, Listening, Speaking. Сертификатите за успешно взет изпит са с оценки “Pass with distinction”, “Pass with merit” и “Pass” според броя на точките, които кандидатът е получил. A2 Key е на ниво А2 от Общата европейска езикова рамка. На този изпит могат да се явят ученици, завършили ниво S3 или възрастни, завършили ниво А2 в Училища ЕВРОПА®.

Още...

B1 Preliminary (познат преди като PET -  Preliminary English Test) - Демонстрира квалификация на средно ниво, която дава възможност за работа, обучение и пътуване. Съществува в два варианта: B1 Preliminary за възрастни и B1 Preliminary for Schools за ученици. Разликата между двата варианта е единствено в съдържанието и темите, които са подбрани според възрастта. Изпитът тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в три изпитни части: Reading and Writing, Listening, Speaking. Сертификатите при успешно взет изпит са с оценки “Pass with distinction”, ”Pass with merit” и “Pass” според броя на точките, които кандидатът е получил. B1 Preliminary е на ниво В1 от Общата европейска езикова рамка. На този изпит могат да се явят ученици, завършили ниво S4 или възрастни, завършили ниво В1 в Училища ЕВРОПА®.

Още...

B2 First  (FCE) - Доказва способност да се използва езикът на ниво над средното за работа и обучение. Изпитът тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в четири изпитни части: Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking. Сертификатите при успешно взет изпит са с оценка А, В, С, според броя на точките, които кандидатът е получил. B2 First  (FCE) е на ниво В2 от Общата европейска езикова рамка. На този изпит могат да се явят ученици, завършили ниво S5 или възрастни, завършили ниво В2 в Училища ЕВРОПА®  и преминали подготовка по формата на изпита FCE.

Още...

C1 Advanced (CAE) - Квалификация на високо ниво, която дава възможност за работа и обучение в над 3000 университета, компании и държавни учреждения. Изпитът тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в четири изпитни части: Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking. Сертификатите при успешно взет изпит са с оценка А, В, С, според броя на точките, които кандидатът е получил. C1 Advanced е на ниво С1 от Общата европейска езикова рамка.На този изпит могат да се явят ученици и възрастни, преминали подготовка по формата на изпита САЕ в Училища ЕВРОПА®  и имат нужното ниво на знания.

Още...

C2 Proficiency (CPE) - Най-високо ниво на владеене на езика. Изпитът тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в четири изпитни части: Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking. Сертификатите при успешно взет изпит са с оценка А, В, С според броя на точките, които кандидатът е събрал. C2 Proficiency е на ниво С2 от Общата европейска езикова рамка.
На този изпит могат да се явят ученици и възрастни, преминали подготовка по формата на изпита C2 Proficiency в Училища ЕВРОПА®  и имат нужното ниво на знания.

Още...

 

Какво трябва да знаете за Cambridge English Scale

От януари 2015 година Cambridge English използва нов начин на отчитане на резултатите от изпитите, който предоставя по-подробна информация за представянето на кандидата – Скалата на Cambridge English.

В даден момент може да ви се наложи да знаете как дадено ниво от Общата европейска  езикова рамка, резултат от IELTS или друг изпит на Cambridge English, положен преди 2015 година, се съотнася към резултата по новата Скала на Cambridge English.

За да видите примерна таблица за сравняване на резултатите натиснете ТУК!

Да притежавате сертификат на Кеймбридж е голямо предимство, независимо дали става въпрос за кандидатстване за работа, обучение или живот в чужбина. Той е удостоверение за Вашите езикови умения, признато от учебни заведения, университети, работодатели и правителствени организации в целия свят.

Как да се запишете?
 1. Обадете ни се, пишете ни или елате на място в учебния център във вашия град – ще го намерите в УЧЕБНИ ЦЕНТРОВЕ.
 2. Ще Ви направим входящ тест за установяване на ниво на езиковите умения и ще обсъдим с Вас, кое е най-подходящото за нуждите Ви обучение.
 3. Ще попълните необходимите формуляри за записване, с което ще дадете начало на нещо полезно за Вас или Вашето дете за цял живот!

Изпратете ни запитване чрез контактната форма и ние ще се свържем с Вас, за да Ви дадем детайлна информация и конкретни предложения.

КОНТАКТНА ФОРМА

попълнете полето
невалиден e-mail
попълнете полето
Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail