Училища ЕВРОПА - Бургас участва в инициативата СПРИ, ДЕТЕТО ЗАПАЗИ

12 Септември 2019

Училища ЕВРОПА - Бургас се включи в кампанията за толерантност на пътя "Спри, детето запази" съвместно с Община Бургас, Очна клиника Бургас и Радио 1.

Припомнете си най-важните практически препоръки по пътна безопасност за деца  преди началото на новата учебна 2019/2020 година.

Уточнете вкъщи най-безопасния и кратък маршрут от дома до училище и обратно. Припомнете на детето, че винаги трябва да пресича на зелена светлина на светофара и да се движи по тротоара. На оживено кръстовището да пресича с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек.

За родителите – винаги разговаряйте с детето за правилата за безопасно поведение на пешеходците. Бъдете за пример за него и не пресичайте на червено, дори и да бързате.

Ако сте шофьори – помнете, че децата не са възрастни и тяхното поведение не винаги е логично. Нерядко децата променят решението си в последния момент и неочаквано сменят посоката си на движение тичешком. Никога не спирайте върху пешеходната пътека. Това кара децата да търсят друго място за пресичане на пътното платно и се оказват в риск от катастрофа. Покрай спирка на масовия градски транспорт в близост до училище винаги се движете със скорост под максимално разрешената.

Успешна нова учебна година на всички!

 

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail