Ученици на Училища ЕВРОПА участват в тв състезанието „Това го знам” по БНТ 1

12 Май 2024

На 12 май, неделя, от 17.00 часа гледайте надпреварата между учениците на Училища ЕВРОПА в забавно-образователната игра на БНТ „Това го знам”!  

Своите знания в състезанието ще покажат учениците от четири учебни центъра на Училища ЕВРОПА - Павел от София, Марина от Плевен, Дара от Велико Търново и Бойко от Перник.

Предаването се осъществява с официалната подкрепа на Министерство на образованието и науката, като във всеки епизод участват четирима играчи, които в рамките на 4 нива от играта отговарят на въпроси от различни области - Математика, Химия и опазване на околната среда, Физика и астрономия, Биология и здравно образование, Български език и литература, История и цивилизации, География и икономика, както  и на въпроси от общи теми като Обичаи и традиции, Спорт, Музика, Култура и изкуство, Логически задачи и др. В шампионското, четвърто ниво, участниците трябва да познаят имената на максимален брой популярни български и световни личности, като видят техни портретни снимки.

Водещ на предаването е Бойко Кръстанов, български актьор, известен с ролята си в хитовия сериал „Под Прикритие“, който е безпристрастен помощник на участниците в забавния път към победата на знанието.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail