Седмица на здравето в Лятна Академия Cambridge English във Велико Търново

26 Юли 2019

Седмица на здравето, здравословното хранене, супер храните, борбата с ГМО инвазията и спорта са сред основните дискутирани теми в Лятна Академия Cambridge English във Велико Търново.

Гост в сряда ни бе инструкторът по йога Денислава Йовчева. Тя гостува в нашето училище за втора година и за пореден път заплени ученици и учители да се включат в упражненията. Неделима част от уроците по йога на Дени е нейната 'Приказка за йогата' - книжка с асани за деца. От нея научихме за произхода на този спорт, извисяващ едновременно ума и тялото, за свещеното за индийците животно, за различните пози и движения.

Децата се забавляваха изключително много и осъзнаха колко още трябва да се движим, за да живеем здравословно. После упражниха правилна походка и равномерно дишане, изключително важни за тялото, когато не е в покой.

В сутрешните часове отделихме време на супер храните и техния произход, като направихме експерименти с чия, за да онагледим нейните хигроскопични свойства. За съжаление, почти всички деца опитаха чия за пръв път в живота си. А знаем, че чията не съдържа глутен и е богата на омега 3-мастни киселини, витамини, минерали, фибри, протеини и антиоксиданти. Приемът на чия също така противодейства на стреса и стабилизира имунната система.

Тези и още много инициативи предстоят в седмицата на здравето в Лятна Академия Cambridge English - Велико Търново.

НОВИНИ

С настроение започна учебната година в Училища ЕВРОПА - Велико Търново
С настроение започна учебната година в Училища ЕВРОПА - Велико Търново

Изкачването на стълбицата на нивата по Европейската езикова рамка не е лека задача, затова си пожелаваме и тази година да бъде също така успешна! 

Училища ЕВРОПА - Добрич връчиха сертификатите на Кеймбридж от юнската сесия
Училища ЕВРОПА - Добрич връчиха сертификатите на Кеймбридж от юнската сесия

Училища ЕВРОПА - Добрич организираха през изминалия уикенд тържествено връчване на сертификатите на Университета Кеймбридж на всички свои възпитаници, защитили успешно знанията си по английски език на юнската изпитна сесия в оторизирания ни изпитен център BG015 ECET-Europe Schools за изпитите на Cambridge Assessment English.

Официално връчване на сертификатите на Кеймбридж в Училища ЕВРОПА - Монтана
Официално връчване на сертификатите на Кеймбридж в Училища ЕВРОПА - Монтана

Ученици, родители и приятели на Училища ЕВРОПА се събраха за пореден път заедно, за да стартират с настроение поредния етап от пътя на овладяване на английския език.

Виж всички
Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail