Празник във Враца!

21 Май 2018

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 25 ГОДИШНИНАТА НА НАЦИОНАЛНАТА ВЕРИГА ЗА ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ УЧИЛИЩА ЕВРОПА В ГР. ВРАЦА.

25 годишният юбилей на Училища ЕВРОПА събра много хора на площад „Христо Ботев“ във Враца в събота, 19 май. В тържеството взха участие различни вокални и танцови формации от „Център за работа с деца” - Враца, които сътвориха истински празник със своите песни и танци.

На площада дойдоха хора на различна възраст, не малка част от тях добре познаващи Училища ЕВРОПА. Това е така, защото през последния четвърт век  три поколения са минали през класните ни стаи в Училища ЕВРОПА - Враца.

Община Враца също уважиха нашия празник в лицето на кмета Калин Каменов. На него се падна честта да връчи ваучер за едногодишна стипендия за обучение по английски език в Училища ЕВРОПА на едно дете от „Център за работа с деца” - Враца - Димана Стойчева, третокласничка от НУ „Иван Вазов“.

Димана танцува от 4-годишна в Представителен детски танцов състав „Радост“ и е изключително упорита и постоянна в заниманията. Вярваме, че ще покаже същото старание и ще постигне не по-малки успехи и в изучаването на английски език в Училища ЕВРОПА. Честито, Димана!

И във връзка с благотворителността, която има дълбоки корени в българската история и душевност Училища ЕВРОПА подариха на Община Враца едно рядко издание - луксозния албум на големия български художник фотограф и преподавател, професор Михаил Ѐнев  - Рилският манастир“. Нека благотворителността, която е била в основата на създаването на българските църкви и манастири, на българското образование и възраждане бъде мост между миналото, настоящето и бъдещето на Враца и България.

Първи на сцената излязоха децата от Школа по Спортни Танци „Танцувай с мен” и Клуб по спортни танци „Харизма” с треньор Бойка Дичева – „Латиноамерикански танци”.

Настроението се повиши след тези прекрасни латино ритми и дойде ред на Мажоретен състав с ръководител Таня Василева, които събраха много аплодисменти!


А сега е време за нещо българско! Представителен детски танцов състав „Радост” с художествени ръководители Геновева Спасова и Христо Пеевски представиха “Лазарки”, „Шопска сюита”, „Джиновски” и „Билка”. 

 

След танците дойде време и за песни. Детска Вокална Група „Звездички” с вокален педагог Маргарита Данаилова ще изпълни песните ”Има светлина” и „Чичо Слон”. 


След звездичките дойде време за усмивки. Детска Вокална Група „Усмивки” с вокален педагог Маргарита Данаилова изпълни популярните песни ”Кузнечик” и „Голубой вагон”.

Разбира се голям интерес предизвика и истинският лондонски двуетажен автобус, който паркира на площада за радост на малки и големи.

Всички бързаха да си направят снимка с Big Red Bus, за да  участват в играта за голямата награда - GoPro камера! За тази цел всеки трябва да публикува снимката си като коментар под специалния ни пост, свързан с тази игра във фейсбук страницата на Училища ЕВРОПА  - www.facebook.com/europeschools.net/.

Вече 25 години ние вярваме, че доброто образование, владеенето на чужди езици и международно признатите сертификати на Кеймбридж, получени в  оторизирания подготвителен и изпитен център на Училища ЕВРОПА към Cambridge Assessment English, отварят нови хоризонти и възможности за младите хора на България, позволяват им да се учат в престижни университети в Европа и по света, да получат шанс за добра кариера и да осъществят мечтите си.

Три поколения, преминали през класните стаи на Училища ЕВРОПА в над 40 учебни центрове в цялата страна, го доказват със своята житейска и професионална реализация.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail