Училища ЕВРОПА в Перник с нова база!

17 Август 2016

Училища ЕВРОПА в Перник увеличиха базите си с още една и вече са три. Красивата сграда, която стана нов дом на Училища ЕВРОПА се намира в парка зад Природо-математическата гимназия, а името описва както местоположението, така и предназначението й - „Арт училище в парка“.

Идеята за създаването на този център „Арт училище в парка“ се зароди след провеждането на миналогодишните летни занимания на територията на региона, информира регионалният директор на Училища ЕВРОПА Албена Димитрова. Децата имаха възможност да изкарат част от ваканцията си по интересен, полезен и доста разнообразен начин. Това, което прави нов проектът, е възможността да съсредоточим този вид дейност в паркова среда, допълни Димитрова.

Арт-програмата на лятната занималня ще отдели децата от екранните занимания. Фокусът на инициативата е поставен върху нуждата на децата от внимание, от много други занимания – от строене с конструктор до изграждане на отношения с другите деца (социални умения, приятелство, споделяне), създаване на стремежи (за да се научат да постигат, а не да очакват пасивно) и други. Децата имат нужда да бъдат физически активни, за да могат да се концентрират и да учат. Затова е важно да се ограничи времето им пред екрана, допълни Албена Димитрова. Затова Арт училището в парка ще бъде място, където всяко дете ще може да сподели своите идеи: да направя книга със смешки, да напише писмо на баба, да танцува и слуша музика, да нарисува картина, да кара колело. Сред заложените занимания има и изработката на колажи и календари с важните за децата дати, кулинарни изяви, да се предизвика интерес към колекционерството, както и към четенето на книги и много други, които да развият детските умения.

В летните занимания могат да се включат деца на възраст от 6 до 12 години, като няма изисквания за специални умения. Ще има време и за спортни занимания, разходки в други райони на града, както и посещения в музеи. Децата ще могат да се ангажират в целодневни и полудневни занимания, според техните предпочитания и тези на родителите им, каза още Албена Димитрова.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail