Близо 100 деца и родители показаха знания и умения в страховито парти за Хелоуин в Училища ЕВРОПА-В. Търново

14 Ноември 2022

Училища ЕВРОПА – Велико Търново отбеляза стария келтски обичай с хилядолетна история All Hallow’s Eve, „Нощта на Вси светии“, на 29 октомври, събота, с голямо ХЕЛОУИН ПАРТИ под надслов TRICK OR TREAT или „Пакост или лакомство“.

В миналото хората са вярвали, че по това време на годината с идването на зимата духовете на мъртвите можели да преминават в реалния свят и да търсят контакт с близките. Това предание вдъхвало страх в хората, че мъртъвци могат да посещават земния им свят. За да предотвратят идването на подобни видения, келтските народи организирали мащабни фестивали, в които се преобличали страховито, за да изплашат духовете. По-късно тази традиция се пренася и в Америка, а от там и по целия свят.

Съвременното отбелязване на празника е предимно свързано със забавление и носенето на специални тематични костюми. В навечерието на Хелоуин децата смело обхождат къщите на съседите в търсене на лакомства и вършенето на пакости. Именно взаимствано от този тип игри бе и парти-състезанието в учебния цетър на Училища ЕВРОПА във Велико Търново. Всеки, готов да изпробва смелостта си с пъзели, музикални въпроси, загадки и много Хелоуин предизвикателства на достъпен английски език, бе добре дошъл в напълно преобразеното училище. Кискащи се вещици, кървави вампири, скитащи духове, стенещи мумии и други зли сили посрещаха гостите, чукащи на вратата.

Потопени изцяло в духа на празника, деца и възрастни взеха участие в страховитото парти с много музика, пакости и вкусни награди за всички. Всеки участник получи много лакомства, безплатни професионални снимки, фирмен подарък, талон за нови клиенти с 5% отстъпка от таксите за учебната 2022/2023г., както и безплатен достъп до онлайн платформата на Училища ЕВРОПА с нови образователни ресурси от изучаваните в системата на общото образование предмети от I до XII кл. за цялата учебна година.

Целият екип на Училища ЕВРОПА – Велико Търново благодари на всички, които се осмелиха да предизвикат себе си и знанията си по английски език и не се поколебаха да прекрачат прага на изпълненото със страховитост училище.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail