Европейски ден на езиците в Училища ЕВРОПА - Сливен

26 Септември 2016

„Защо е нужно да изучаваме чужди езици”

За да популяризира изучаването на чужди езици, информационен център EuropeDirect Сливен и Училища Европа Сливен ежегодно отбелязва Европейския ден на езиците със събития за сливенските ученици.

Целта на Европейския ден на езиците е да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици, да се насърчава културното и езиковото многообразие и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Тази година ще бъде проведен европейски урок заедно с ученици от 6-ти клас на тема: „Защо е нужно да изучаваме чужди езици”. Урокът ще се проведе на 26 септември (понеделник) в ОУ «Д-р Иван Селимински» - Сливен. Учениците от 6 -ти клас ще покажат езиковите си умения по английски език и ще обсъждат защо е полезно да изучават чужди езици, какви възможности се откриват пред хората, когато владеят повече езици и по какви начини могат да изучават и усъвършенстват чуждоезичните си знания, освен традиционните. Ще премерят също така своите знания във викторина с награди.

Ден на отворените врати

Освен това на 26 септември – Европейския ден на езиците, Училища Европа Сливен обявяват Ден на отворените врати. Добре дошли са всички, които искат да разгледат модерните зали и да се запознаят с нашите преподаватели, да разговарят с тях и да проверят какви са най – добрите възможности за езиково обучение. Учебната база се намира в центъра на града на ул.“Мишо Тодоров“№7.

Доведете Вашите деца, близки и приятели в Училища ЕВРОПА - Сливен!

 

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail