Училища Европа – Радомир отпразнуваха 20 години и поредните заслужени сертификати на Кеймбридж

16 Септември 2019

49 ученици на Училища ЕВРОПА от Перник, Радомир и Кюстендил получиха сертификати на Кеймбридж на празнична церемония в Народно читалище „ Напредък 1895 г.“. Церемонията бе част от празненството по случай 20 годишния юбилей на Училища ЕВРОПА - Радомир.

Тържеството на знаковата за образованието дата – 15 септември - започна с дефиле по централната улица на града, в което се включиха възпитаници на Училища ЕВРОПА от Перник, Радомир и Кюстендил, техните родители и приятели.

49 ученици на Училища Европа станаха притежатели на сертификати на Кеймбридж след успешното им представяне на юнската изпитна сесия.  Явилите се възпитаници на Училища ЕВРОПА от Югозападна България могат да се похвалят със 100 процента успеваемост на изпитите.

За връчването на престижните международни сертификати на официалната церемония в НЧ „ Напредък 1895г.“ присъстваха Владимир Христов – управител на ЕСЕТ - създател и притежател на марката „Училища ЕВРОПА“, Боян Савчев – Директор на оторизирания изпитен център на Кеймбридж към Училища ЕВРОПА, Албена Дамянова – управител на Училища Европа  в Югозападна България и създател на учебната база в Радомир, Ирена Соколова – областен управител на Перник, зам.-областният управител Иво Иванов, Пламен Алексиев – кмет на община Радомир, Светослав Кирилов – секретар на ОбС – Радомир, Антония Димитрова – Директор на Център за обществена подкрепа – Радомир, директори на училища и детски градини, преподаватели, бивши и настоящи възпитаници , родители.

С приветствие към присъстващите и с много вълнение за споделения празник се обърнаха Албена Асенова – директор на Училища Европа – Радомир и методик за Югозападна България и Албена Дамянова.

По повод юбилея, областният управител Ирена Соколова удостои Училища Европа – Радомир с почетен плакет и грамота.

Приветствия с признание за авторитета на чуждоезиковата образователна институция поднесоха и  връчващите сертификати официални гости.

За празника,  на площада в Радомир се изявиха съвместно с флашмоб  формация „Дебют“ с ръководител Стела Здравкова и възпитанички на Училища ЕВРОПА.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail