Над 100 детски книги бяха събрани и дарени на Народно читалище „Светлина” във Велико Търново

20 Юни 2022

Успешно приключи дарителската кампания на Училища ЕВРОПА и  Съюза на народните читалища по случай 24 май, деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, във Велико Търново под надслов „Дари книга за българско читалище“.

В благотворителнатa инициатива се включиха деца от различни възрасти, както и деца от лятна академия My English Summer, възпитаници на Училища ЕВРОПА – Велико Търново. Книги дариха и ученици от различни държавни училища в старопрестолната столица на открития по този повод дарителски щанд в парк „Дружба“ на 20 май.

Децата от Велико Търново събраха над 100 интересни детски книжки и на 17 юни всички дарения бяха предадени на народно читалище „Светлина” в града. Благодарим на домакините за топлото посрещане и милите думи.

Всеки един участник, дарил книга, получи специален сертификат за дарителство. Имаше и много подаръци от Училища ЕВРОПА и техните български и международни партньори. А в знак на признателност от читалище „Светлина“ обещаха да издадат безплатни читателски карти на всички ученици от лятна академия My English Summer, които присъстваха и взеха пряко участие в този пример за добротворство.

Училища ЕВРОПА и Съюзът на народните читалища благодарят отново на всички деца, учители и родители от гр. Велико Търново, които се включиха в дарителската инициатива тази година. Отправяме и специални благодарности към Община Велико Търново и кмета на общината, г-н Даниел Панов, за съдействието в провеждането на благотворителната кампания.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail