Лятната академия за деца на Училища ЕВРОПА в Кюстендил

29 Юли 2020

Лятната академия в Кюстендил отвори врати през юни и ще работи до 31 юли, както и от 1 до 14 септември за деца от 6 до 12 години. Тук децата се забавляват, учат и играят, откриват нови приятелства, трупат нови знания и умения.

Да пазим природата!

В Лятна академия "Училища Европа" - Кюстендил се учим как да опазваме природата, за да се наслаждаваме на богатството и красотата й в походи и игри :).
И тази година направихме къщичка за птици!
Надписахме я с имената си, като специален дар за нашите крилати приятели.

От днес направената къщичка от децата на Лятна академия "Училища Европа" - Кюстендил вече е в гората и очаква своите обитатели! Дружно избрахме дърво, монтирахме я, оставихме зрънца и се поздравихме с аплодисменти за добре свършената работа! 
Ремонтирахме и счупените стъпала на къщичката, в която играем! А по-късно, в арт работилницата, изработихме пиленца от зрънца! Още един прекрасен ден! Приключенията ни продължават!

Ех, че седмица с Лятна академия "Училища Европа" - Кюстендил!
В Историческия музей се научихме да плетем кошнички :) В учебната база затвърдихме знанията си със занимателни уроци :) Играхме на воля в парк Хисарлъка :) Отново се срещнахме с нашия приятел кучето-спасител Вегас :) Показахме талантите си в приложното изкуство, танците и спорта.

В деня на небесния закрилник на пожарникарите и покровител на огъня и гръмотевиците - Старозаветния пророк Илия, децата от Лятна академия "Училища Европа" - Кюстендил гостуваха на смелите мъже, които ни пазят от огъня и ги поздравиха за празника. В двора на „Пожарна безопасност и защита на населението” - Кюстендил, възпитаниците на Училища Европа разгледаха специализираните автомобили и участваха в тренировъчна демонстрация на пожарникарите, като помагаха в "борбата" на водата срещу огъня.
Честит празник, с пожелание за здраве, на всички български пожарникари!

Лятна академия "Училища Европа" отново ни заведе в Историческия музей в Кюстендил. Хладният въздух там е оазис в летните горещини, а съхраняваните зад витрините експонати от древността са оазис за детското ни любопитство :)
В предишното ни гостуване, музейните специалисти ни научиха как се плетат кошнички. Днес направихме първите си стъпки като майстори грънчари. Не е лесно да моделираш глината в желана фигура с ръцете си, но пък е много интересно.

Играхме под сянката на дръвчетата в парк Хисарлъка, пяхме и танцувахме, направихме си моливници и накити :)
Ето така изпращаме още една вълнуваща седмица в Лятна академия "Училища Европа" - Кюстендил, с пожеланието и почивните дни със семействата ни да са с весело настроение.
Усмихнат уикенд и на вас, приятели.

Лятна академия "Училища Европа" - Кюстендил ни зареди с чудни емоции и днес :) В Музея се преобразихме в средновековни рицари с шлемове и ризници, научиха ни как да си направим шлемове от картон, които ще използваме в игрите :) Имахме и Курс по програмиране и роботика с преподавателя Георги Петров от Академия по Програмиране и Роботика за ученици Слънчице и главен организатор в Webschoolsun.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail