Изпити за сертификати на Кеймбридж B2 First и C1 Advanced във В. Търново

10 Декември 2022

На 10.12.2022 г. във Велико Търново ще се проведат изпити за сертификатите на Кеймбридж B2 First (FCE) и  C1 Advanced (CAE). Период на устен изпит – 2-11.12.2022 г. Материали за кандидати със специални нужди – 25.10.2022 г. Краен срок за записване – 5.11.2022 г.

Тези сертификат са от най-високите и доказват способност да се използва езикът на ниво над средното за работа и обучение, както и квалификация на високо ниво, която дава възможност за работа и обучение в над 20 000 университета, компании и държавни учреждения по целия свят.

Формат на изпита B2 First (FCE)

Изпитът тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в четири изпитни части: Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking. Сертификатите при успешно взет изпит са с оценка А, В, С, според броя на точките, които кандидатът е получил. B2 First (FCE) е на ниво В2 от Общата европейска езикова рамка.

 

ИзпитКомпонентПродължителност
B2 First (Cambridge English: First (FCE) Reading & Use of English 1 ч. 15 мин.
  Writing 1 ч. 15 мин.
  Listening около 40 мин.
  Speaking 14 мин.

 B2 First (FCE) показва, че можете да:

  • да общувате ефективно лице в лице, да изразявате мнения и да представяте аргументи.
  • да следите новините.
  • да пишете на ясен, подробен английски език, да изразявате мнения и да обяснявате предимствата и недостатъците на различни гледни точки.
  • да пишете писма, доклади, есета и много други видове текст.

ФОРМАТ НА ИЗПИТА C1 Advanced (CAE)

Изпитът за C1 Advanced тества четирите езикови умения – четене, писане, слушане и говорени в четири изпитни части: Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking. Сертификатите при успешно взет изпит са с оценка А, В, С, според броя на точките, които кандидатът е получил. C1 Advanced (САЕ) е на ниво С1 от Общата европейска езикова рамка.

ИзпитКомпонентПродължителност

C1 Advanced (CAE)

 
Reading & Use of English 1 ч. 30 мин.
  Writing 1 ч. 30 мин.
  Listening около 40 мин.
  Speaking 15 мин.

 C1 Advanced (CAE) показва, че можете да:

  • следвате академичен курс на университетско ниво.
  • да комуникирате ефективно на управленско и професионално ниво.
  • да участвате с увереност в срещи на работното място или в академични уроци и семинари.
  • да се изразявате на английски с високо ниво на владеене на езика.

За повече информация тел.:062/ 628 561,  0879 352 677, 0887 366 333 или на място в учебния ни център на ул."Ниш" №7 във Велико Търново.

Можете да се запишете и онлайн за изпита в оторизирания ни изпитен център  BG015 ECET-Europe Schools за изпитите на Cambridge Assessment English при Университета Кеймбридж в сайта ни EXAMS.BG

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail