''Химия и физика в кухнята'' в Лятна академия Cambridge English във Велико Търново

26 Юли 2019

През изминалата седмица, изпълнена с много летни инициативи, тема на деня в сряда бе ''Химия и физика в кухнята''.

По традиция имахме специален гост-лектор, шеф-готвачът Юмер Юмеров, собственик на местен рибен ресторант. Този път, обаче, ние бяхме поканени на гости в неговия уютен ресторант ('Сезони'), където се потопихме в тайните на класическата италианска пица.

Шеф Юмеров ни разказа малко повече за историята на пицата, за италианските й корени, вкусове и съставки. След това децата от лятната академия имаха възможност сами да разточат фино, тънко тесто и да си направят пици, като ги украсят по свой вкус. Емоцията беше голяма, всички се включиха в точенето, а накрая срещата завърши със заслужена почивка и вкусна пица.

В следобедните часове експериментите в кухнята продължиха и децата видяха как може по химичен път да изследват съдържанието на скорбяла (нишесте) в някои плодове и зеленчуци като банан и картоф. Всеки един се справи с опита успешно. След това учениците наблюдаваха 'изригването' на вулкан с помощта на оцет и сода, който педагозите в лятната ни академия демонстрираха пред аудиторията.

Ден, изпълнен с много емоции и превръщане на знанията в умения, само в Лятна академия Cambridge English в Училища ЕВРОПА - Велико Търново!

НОВИНИ

С настроение започна учебната година в Училища ЕВРОПА - Велико Търново
С настроение започна учебната година в Училища ЕВРОПА - Велико Търново

Изкачването на стълбицата на нивата по Европейската езикова рамка не е лека задача, затова си пожелаваме и тази година да бъде също така успешна! 

Училища ЕВРОПА - Добрич връчиха сертификатите на Кеймбридж от юнската сесия
Училища ЕВРОПА - Добрич връчиха сертификатите на Кеймбридж от юнската сесия

Училища ЕВРОПА - Добрич организираха през изминалия уикенд тържествено връчване на сертификатите на Университета Кеймбридж на всички свои възпитаници, защитили успешно знанията си по английски език на юнската изпитна сесия в оторизирания ни изпитен център BG015 ECET-Europe Schools за изпитите на Cambridge Assessment English.

Официално връчване на сертификатите на Кеймбридж в Училища ЕВРОПА - Монтана
Официално връчване на сертификатите на Кеймбридж в Училища ЕВРОПА - Монтана

Ученици, родители и приятели на Училища ЕВРОПА се събраха за пореден път заедно, за да стартират с настроение поредния етап от пътя на овладяване на английския език.

Виж всички
Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail