“Коледно бягство” в Училища ЕВРОПА - Велико Търново

16 Декември 2019

Тематично състезание “Коледно бягство от училище”  си направиха в Училища ЕВРОПА - В. Търново. Близо 130 ученици участваха в надпреварата, разделени в отбори от по четирима в три възрастови групи.

Турнирът протече на фона на коледна музика, а за празничния дух, професионалното осветление и озвучение се погрижиха от Парти агенция “Феличита”.

Този тип състезания на Училища ЕВРОПА са вдъхновени от идеята на смразяващите дъха паник стаи, които са така популярни сред учениците у нас. Те се отличават със силния състезателен дух, отборната игра и преодоляването на препятствия със знанията.

Състезателите трябва да четат инструкции и да разгадават загадки изцяло на английски език, закопчани с белезници, а целта е да се справят за най-кратко време.
Това е четвъртото “Бягство от училище”, което организират управителят на елитната чуждоезикова школа Виктория Заевска и преподавателката Галина Николова. По думите им разработването на такъв един проект отнема около 3 месеца.

“Ден преди самото събитие цялото училище, където протича състезанието, се преобразява в тематиката на игрите. Тази година нашите преподаватели бяха облечени като елфи, джуджета, снежни кралици и разбира се, Дядо Коледа, който помагаше на състезателите и ги водеше към финала. Учениците търсиха улики, решаваха загадки, сглобяваха пъзели, украсяваха коледни дръвчета, снимаха се с коледна фоторамка, обличаха реквизит с пропсове и коледна декорация”, споделиха преподавателките.

“Искахме да подарим на децата една незабравима Коледа. Вместо обичайните картички, календари и дребни изненади нашите ученици за пореден път се почувстваха част от едно голямо семейство. За нас беше истинска радост да видим толкова много ученици, забавляващи се заедно. Всички усетиха духа на Коледа и дадоха всичко от себе си”, каза още г-жа Заевска.
Победителите в турнира за голямата купа в първа възрастова група (4 клас) станаха Виктория Калчева, Виктория Димитрова, Пламена Петкова и Дарина Трифонова. Сред участниците от втора възрастова група (5 клас) победата грабнаха Далия Йорданова, Лъчезар Трифонов, Радина Денчева и Йоана Атанасова. При най-големите (7-11 клас) за купата се пребориха Ния Стоева, Асен Чакъров, Костадин Василев и Ния Йонкова.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail