Седмица на здравето в Лятна Академия Cambridge English във Велико Търново

26 Юли 2019

Седмица на здравето, здравословното хранене, супер храните, борбата с ГМО инвазията и спорта са сред основните дискутирани теми в Лятна Академия Cambridge English във Велико Търново.

Гост в сряда ни бе инструкторът по йога Денислава Йовчева. Тя гостува в нашето училище за втора година и за пореден път заплени ученици и учители да се включат в упражненията. Неделима част от уроците по йога на Дени е нейната 'Приказка за йогата' - книжка с асани за деца. От нея научихме за произхода на този спорт, извисяващ едновременно ума и тялото, за свещеното за индийците животно, за различните пози и движения.

Децата се забавляваха изключително много и осъзнаха колко още трябва да се движим, за да живеем здравословно. После упражниха правилна походка и равномерно дишане, изключително важни за тялото, когато не е в покой.

В сутрешните часове отделихме време на супер храните и техния произход, като направихме експерименти с чия, за да онагледим нейните хигроскопични свойства. За съжаление, почти всички деца опитаха чия за пръв път в живота си. А знаем, че чията не съдържа глутен и е богата на омега 3-мастни киселини, витамини, минерали, фибри, протеини и антиоксиданти. Приемът на чия също така противодейства на стреса и стабилизира имунната система.

Тези и още много инициативи предстоят в седмицата на здравето в Лятна Академия Cambridge English - Велико Търново.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail